:: ANSSI TIKANMÄEN ORKESTERI (ATO)
:: FILMIORKESTERI (ATFO)
:: DISKOGRAFIA
:: BIOGRAFIA
:: ELOKUVAMUSIIKKI
:: NÄYTELMÄMUSIIKKI
:: YHTEYSTIEDOT
:: LINKIT
:: AUDIO
:: VIDEO
 
:: IN ENGLISH
NÄYTELMÄMUSIIKKI

Anssi Tikanmäen ensikosketus teatterimusiikin tekemiseen tapahtui vuonna 1977, jolloin hän soitti kosketinsoittimia Intimiteatterissa Jukka Kajavan ohjaamassa Cabaret -musikaalissa. Sen jälkeen Tikanmäki vieraili Kansallisteatterissa, jossa hän toimi pianistina kaksi kautta.

Vuonna 1990 alkoi Anssi Tikanmäen oma teatterimusiikkituotanto. Ensimmäisen, teatteriryhmä Mustan Rakkauden ja Kaisa Korhosen ohjaaman "Rikos ja rangaistus" -näytelmän jälkeen on yhteistyökumppanina ollut etenkin ohjaaja Kalle Holmberg.

Tikanmäki on säveltänyt ja laatinut äänitehoja mm. näytelmiin "Tie Tampereelle", "Tuntematon sotilas" ja "Richard III". Näytelmät ovat olleet Tampereen teatterin, Tampereen työväenteatterin, Pyynikin kesäteatterin sekä Kansallisteatterin tuotantoja.

Tikanmäen laajin teatteriproduktio on Hämeenlinnan Kaupungin Teatteriin vuonna 2002 valmistunut, Väinö Linnan romaanin pohjalta dramatisoitu musikaali "Täällä Pohjantähden alla". Musikaalin dramatisoi Riku Suokas ja ohjasi Hannu Tyhtilä. Laulujen tekstit musikaaliin kirjoitti Jukka Virtanen.

Alla listaa Tikanmäen tekemää musiikkia näytelmiin:

Rikos ja Rangaistus Kaisa Korhonen 1990
Tie Tampereelle Kalle Holmberg 1996
Tuntematon Sotilas Kalle Holmberg 1997
Richard III Kalle Holmberg 1997
Skönheten i Byn Ritva Holmberg 1997
Pitkän Päivän Matka Yöhön Kalle Holmberg 1998
Kun Summa Petti Kalle Holmberg 2000
Ruhtinas Ensio Suominen 2000
Täällä Pohjantähden Alla Hannu Tyhtilä 2002